New born baby

Medicinski Potpomognuta Oplodnja

Medically assisted reproduction
Medicinski Potpomognuta Oplodnja
Od 2006. godine,
Poliklinika ima najopremljeniji i najuspješniji laboratorij za medicinski potpomognutu oplodnju u regiji, potpuno opremljen za izvođenje svih metoda in vitro oplodnje.
3178
djece rođeno iz IVF-a
7566
IVF postupaka
15
godina iskustva u MPO
New born baby
Poliklinika Cito je licencirana od Ministarstva Zdravstva Republike Hrvatske za izvođenje svih vrsta MPO (IVF, ICSI i ET) i pohranu spolnih stanica, tkiva i zametaka
MPO laboratorij Poliklinike CIto zadovoljava najviše standarde sigurnosti i kvalitete za tkiva i stanice po odredbi Europske direktive o tkivima i stanicama
Dijagnoza i liječenje neplodnosti

Danas se procjenjuje da oko 15% parova ima problema s plodnošću kod jednog ili oba partnera. Prema uputama WHO-a (Svjetske zdravstvene organizacije), ako nakon godinu dana pokušaja nije došlo do željene trudnoće, trebate obavijestiti svog liječnika radi konzultacija i preliminarnih pretraga, ako ste stariji od 35. godina onda taj period iznosi 6 mjeseci.

 • Cervikalni brisevi
 • Indukcija ovulacije
 • Hormonski status
 • 3D ultrazvuk maternice
 • Analiza muške neplodnosti - Spermiogram
 • Inseminacija (AIH)
 • Folikulometrija
 • Provjera prohodnosti jajovoda HSG
IVF

Zahvaljujući iskustvu i opremi, u poliklinici možemo liječiti i najkompliciranije slučajeve neplodnosti. Naš prvi cilj je utvrditi zašto niste trudni, a zatim vam pomoći pronaći najbolje i najbrže rješenje za svoj problem. Svaka je neplodnost jedinstvena i treba joj tako pristupiti.

Kako funkcionira IVF?

Od početka liječenja neplodnosti važno je problem riješiti određenim redoslijedom, po mogućnosti dijagnosticirati uzrok, a zatim ga liječiti optimalnom metodom.

 

KORAK 1
Prepoznavanje problema
Ako ne zatrudnite nakon 1 godine nezaštićenog spolnog odnosa. Ako ste stariji od 35 godina ili ako ne dobijete svoj p...
Ako nakon godinu dana pokušaja nije došlo do željene trudnoće, trebate obavijestiti svog liječnika radi konzultacija i preliminarnih pretraga, ako ste stariji od 35. godina onda taj period iznosi 6 mjeseci.
Pročitaj više
KORAK 2
Konzultacije
Od početka liječenja neplodnosti važno je problem riješiti određenim redoslijedom, po mogućnosti dijagnosticirati...
Od početka liječenja neplodnosti važno je problem riješiti određenim redoslijedom, po mogućnosti dijagnosticirati uzrok, a zatim ga liječiti optimalnom metodom. Spermiogram, mikrobiološke pretrage, ginekološki i ultrazvučni pregled osnove su od kojih treba krenuti.
Pročitaj više
KORAK 3
Odluka za IVF
Nakon temeljitih priprema, kada su isprobani svi jednostavniji načini liječenja neplodnosti i ustanovljeno je da...
Nakon temeljitih priprema, kada su isprobani svi jednostavniji načini liječenja neplodnosti i utvrđeno da je izvantjelesna oplodnja jedini način da zatrudnite i rodite zdravo dijete, planiramo odgovarajući postupak potpomognute oplodnje. Postupak se sastoji od sljedećih faza.
Pročitaj više
KORAK 4
Hormonska stimulacija
Na temelju rezultata dijagnoze i bazalnih vrijednosti hormona hipofize (2. – 4. dan ciklusa – F...
Na temelju rezultata dijagnoze i bazalnih vrijednosti hormona hipofize (2. – 4. dan ciklusa – FSH, LH, PRL) odredit će se protokol stimulacije koji će dati optimalan rezultat u Vašem slučaju.
Pročitaj više
KORAK 5
Punkcija jajnika i izolacija jajnih stanica
Nakon rasta i sazrijevanja folikula uzima se (aspirira se) folikularna tekućina u kojoj se nalaze jajne stanice.
Nakon rasta i sazrijevanja folikula transvaginalnom punkcijom uzima se (aspirira) folikularna tekućina u kojoj se nalaze jajašca. U IVF laboratoriju pod mikroskopom se pregledava sadržaj folikula i izoliraju se jajašca.
Pročitaj više
KORAK 6
Oplodnja
Na dan aspiracije partner daje sjeme koje se obrađuje i priprema za jedan od postupaka IVF-a. Ovisno...
Na dan aspiracije partner daje sjeme koje se obrađuje i priprema za jedan od postupaka IVF-a. Ovisno o nalazu, oplodnja će se pokušati inseminacijom jajnih stanica (u slučaju normozoospermije) ili ICSI (intracitoplazmatska injekcija spermija) metodom kojom se spermija odabire, aktivira i ubacuje u jajnu stanicu koja je prethodno pripremljena za ovaj postupak staklenom mikropipetom.
Pročitaj više
KORAK 7
Embriotransfer
Drugi ili peti dan nakon punkcije, ovisno o broju i kvaliteti embrija, vrši se prijenos embrija jednog ili...
Drugi ili peti dan nakon punkcije, ovisno o broju i kvaliteti embrija, vrši se embriotransfer jednog ili više zametaka. Koliko će se embrija vratiti u maternicu ovisi o njihovoj kvaliteti, broju prethodnih pokušaja i zdravstvenom stanju pacijentice.
Pročitaj više
Obrada muške neplodnosti

Neplodnost kod para definira se kao nemogućnost začeća unatoć godinu dana učestalih, nezaštićenih spolnih odnosa. U otprilike 35 posto parova s neplodnošću identificira se muški faktor uz ženski faktor.

Prilikom analize muške plodnosti (spermiogram), između ostalog, u mogućnosti smo napraviti sljedeće pretrage, analize i postupke.

Analiza muške neplodnosti - Spermiogram
Spermiogram je analiza ejakulata kojom se utvrđuje ukupan broj, koncentracija, pokretljivost i izgled (morfologija...
Spermiogram je analiza ejakulata kojom se utvrđuje ukupan broj, koncentracija, pokretljivost i izgled (morfologija) spermija. U dijagnostici muške neplodnosti ovo je osnovni pregled na temelju kojeg se odlučuje o daljnjem liječenju neplodnog para.
Više o spermiogram
Pročitaj više
SCA morfologija
Program je koji omogućuje automatsku morfometrijsku analizu i klasifikaciju sperme prema…
Program je koji omogućuje automatsku morfometrijsku analizu i klasifikaciju sperme prema…
Link do novosti
Halosperm – DNA fragmentacija test
Kako bi se utvrdilo koji su parovi prikladni za AIH, je li modificiran pristup (PICSI…
Kako bi se utvrdilo koji su parovi prikladni za AIH, je li modificiran pristup (PICSI…
Link do novosti
HBA Test
Ovaj test utvrđuje zrelost sperme u uzorku nativnog sjemena (prije …
Ovaj test utvrđuje zrelost sperme u uzorku nativnog sjemena (prije …
Link do novosti
New technologies

Zahvaljujući tehnologiji i educiranom osoblju, u mogućnosti smo liječiti i najkompliciranije slučajeve neplodnosti, a time i povećati broj uspješnih trudnoća nastalih medicinskom oplodnjom.

Prateći nova tehnološka dostignuća, u laboratoriju za medicinski potpomognutu oplodnju koristimo najsuvremenije tehnologije i postupke.

Vitrifikacija
Metoda pohranjivanja jajnih stanica i embrija u kojoj se uzorak uranja direktno u tekući dušik na -196°C, što dovodi...
Metoda pohranjivanja jajnih stanica i embrija u kojoj se uzorak uranja izravno u tekući dušik na -196°C, što dovodi do “glazure” tekućeg dijela stanica, tzv. vitrifikacije. Uvođenjem ove metode krioprezervacije preživljavanje jajnih stanica poraslo je na 90-100%. 
Pročitaj više
IMSI postupak
Od samog početka liječenja muške neplodnosti mikromanipulacijskim metodama jedan od glavnih problema je...
Od samog početka liječenja muške neplodnosti mikromanipulacijskim metodama jedan od glavnih problema je izbor sperme. Pri povećanju od 200 do 400 puta, većina anomalija spermija koje su vidljive na konvencionalnom fiksiraju. Primjena ove metode u klinici dovela je do razvoja modificirane varijante ICSI pod nazivom IMSI (intracytoplasmic morphologically selected sperm injection) kojom prilikom izvođenja ICSI odabiremo morfološki najbolje spermije. 
Pročitaj više
Priprema sjemena pomoću magnetskog odvajanja stanica s ranim znacima oštećenja (MACS)
Fragmentacija DNK jedan je od nevidljivih znakova propadanja spermija. Ne možemo razlikovati takve sperme od drugih dok ne st...
Fragmentacija DNK jedan je od nevidljivih znakova propadanja spermija. Takve spermije ne možemo razlikovati od drugih dok ih ne obojimo na određeni način što nam pomaže da dijagnosticiramo njihov povećani udio, ali nakon toga ne možemo koristiti preostale zdrave stanice u terapiji npr. inseminacijom ili u postupku IVF-a. Ova metoda povećava uspješnost oplodnje i kvalitetu embrija u in vitro oplodnji. 
Pročitaj više
Clean room tehnologija u našem laboratoriju
Opremanjem novog laboratorija pomno je odabran svaki detalj kako bi se povećale šanse za trudnoću. Laboratorija...
Opremanjem novog laboratorija pomno je odabran svaki detalj kako bi se povećale šanse za trudnoću. Laboratorij je smješten u sredini novog prostora, izoliran od svih ostalih prostorija zračnom bravom, zidovi su izrađeni od antibakterijskih ploča koje se koriste u tehnologiji čistih soba, a boje i ljepila koja se koriste u gradnji odabrana su tako da sadrže minimalne količine toksičnih spojeva . Proces uzgoja gameta i embrija potpuno je zaštićen od vanjskih utjecaja. 
Pročitaj više
MicroTESE
Mikrokirurško vađenje sperme testisa (microTESE) je kirurški zahvat koji se koristi za vađenje sperme iz seminifera...
Mikrokirurška ekstrakcija sperme testisa (microTESE) je kirurški zahvat koji se koristi za vađenje sperme iz sjemenih tubula muških testisa. Koristi se za muškarce s neopstruktivnom azoospermijom, što je slučaj kada muškarac ne može proizvesti dovoljno sperme da bi imao uočljivu količinu u svom sjemenu. 
Link do novosti
Pročitaj više
EmbryoGlue
EmbryoGlue je medij koji je vrlo sličan okolišu u maternici u vrijeme implantacije. Postavljanje embrija...
EmbryoGlue je medij koji je vrlo sličan okolišu u maternici u vrijeme implantacije. Postavljanje embrija u EmbryoGlue prije prijenosa daje mu još bolju priliku za implantaciju. 
Link do novosti
Pročitaj više
Laser Saturn 5 active(Laser assisted embryo hatching)
Potpomognuto izlijeganje u pravilu se izvodi trećeg dana razvoja embrija. Naši embriolozi koriste najmodernije ...
Potpomognuto izlijeganje u pravilu se izvodi trećeg dana razvoja embrija. Naši embriolozi koriste najsuvremeniji laser (Laser Saturn 5 active) kako bi stvorili vrlo malu rupu u zoni pellucidi. Potpomognuto izlijeganje može se obaviti i na prethodno zamrznutim i odmrznutim embrijima. 
Pročitaj više
ZyMōt uređaj za višestruko odvajanje spermija
ZyMōt uređaj za višestruko odvajanje spermija priprema pokretne spermije iz sjemena za uporabu u postupcima intrauterine oplodnje ...
ZyMōt uređaj za višestruko odvajanje spermija priprema pokretne spermije iz sjemena za uporabu u postupcima intrauterine oplodnje (IUI) i intracitoplazmatske injekcije spermija (ICSI). ZyMōt uređaji odvajaju spermije na temelju pokretljivosti, bez potrebe za centrifugiranjem 
Pročitaj više
PICSI Procedure
Metoda odabira spermija za postupak mikromanipulacije temelji se na sposobnosti…
Metoda odabira spermija za postupak mikromanipulacije temelji se na sposobnosti…
MPO uključuje

Dijagnoza i liječenje neplodnosti

Danas se procjenjuje da oko 15% parova ima problema s plodnošću kod jednog ili oba partnera. Prema uputama WHO-a (Svjetske zdravstvene organizacije), ako nakon godinu dana pokušaja nije došlo do željene trudnoće, trebate obavijestiti svog liječnika radi konzultacija i preliminarnih pretraga, ako ste stariji od 35. godina onda taj period iznosi 6 mjeseci.

 • Cervikalni brisevi
 • Indukcija ovulacije
 • Hormonski status
 • 3D ultrazvuk maternice
 • Analiza muške neplodnosti - Spermiogram
 • Inseminacija (AIH)
 • Folikulometrija
 • Provjera prohodnosti jajovoda HSG

IVF

Zahvaljujući iskustvu i opremi, u poliklinici možemo liječiti i najkompliciranije slučajeve neplodnosti. Naš prvi cilj je utvrditi zašto niste trudni, a zatim vam pomoći pronaći najbolje i najbrže rješenje za svoj problem. Svaka je neplodnost jedinstvena i treba joj tako pristupiti.

Kako funkcionira IVF?

Od početka liječenja neplodnosti važno je problem riješiti određenim redoslijedom, po mogućnosti dijagnosticirati uzrok, a zatim ga liječiti optimalnom metodom.

 

KORAK 1
Prepoznavanje problema
Ako ne zatrudnite nakon 1 godine nezaštićenog spolnog odnosa. Ako ste stariji od 35 godina ili ako ne dobijete svoj p...
Ako nakon godinu dana pokušaja nije došlo do željene trudnoće, trebate obavijestiti svog liječnika radi konzultacija i preliminarnih pretraga, ako ste stariji od 35. godina onda taj period iznosi 6 mjeseci.
Pročitaj više
KORAK 2
Konzultacije
Od početka liječenja neplodnosti važno je problem riješiti određenim redoslijedom, po mogućnosti dijagnosticirati...
Od početka liječenja neplodnosti važno je problem riješiti određenim redoslijedom, po mogućnosti dijagnosticirati uzrok, a zatim ga liječiti optimalnom metodom. Spermiogram, mikrobiološke pretrage, ginekološki i ultrazvučni pregled osnove su od kojih treba krenuti.
Pročitaj više
KORAK 3
Odluka za IVF
Nakon temeljitih priprema, kada su isprobani svi jednostavniji načini liječenja neplodnosti i ustanovljeno je da...
Nakon temeljitih priprema, kada su isprobani svi jednostavniji načini liječenja neplodnosti i utvrđeno da je izvantjelesna oplodnja jedini način da zatrudnite i rodite zdravo dijete, planiramo odgovarajući postupak potpomognute oplodnje. Postupak se sastoji od sljedećih faza.
Pročitaj više
KORAK 4
Hormonska stimulacija
Na temelju rezultata dijagnoze i bazalnih vrijednosti hormona hipofize (2. – 4. dan ciklusa – F...
Na temelju rezultata dijagnoze i bazalnih vrijednosti hormona hipofize (2. – 4. dan ciklusa – FSH, LH, PRL) odredit će se protokol stimulacije koji će dati optimalan rezultat u Vašem slučaju.
Pročitaj više
KORAK 5
Punkcija jajnika i izolacija jajnih stanica
Nakon rasta i sazrijevanja folikula uzima se (aspirira se) folikularna tekućina u kojoj se nalaze jajne stanice.
Nakon rasta i sazrijevanja folikula transvaginalnom punkcijom uzima se (aspirira) folikularna tekućina u kojoj se nalaze jajašca. U IVF laboratoriju pod mikroskopom se pregledava sadržaj folikula i izoliraju se jajašca.
Pročitaj više
KORAK 6
Oplodnja
Na dan aspiracije partner daje sjeme koje se obrađuje i priprema za jedan od postupaka IVF-a. Ovisno...
Na dan aspiracije partner daje sjeme koje se obrađuje i priprema za jedan od postupaka IVF-a. Ovisno o nalazu, oplodnja će se pokušati inseminacijom jajnih stanica (u slučaju normozoospermije) ili ICSI (intracitoplazmatska injekcija spermija) metodom kojom se spermija odabire, aktivira i ubacuje u jajnu stanicu koja je prethodno pripremljena za ovaj postupak staklenom mikropipetom.
Pročitaj više
KORAK 7
Embriotransfer
Drugi ili peti dan nakon punkcije, ovisno o broju i kvaliteti embrija, vrši se prijenos embrija jednog ili...
Drugi ili peti dan nakon punkcije, ovisno o broju i kvaliteti embrija, vrši se embriotransfer jednog ili više zametaka. Koliko će se embrija vratiti u maternicu ovisi o njihovoj kvaliteti, broju prethodnih pokušaja i zdravstvenom stanju pacijentice.
Pročitaj više

Obrada muške neplodnosti

Neplodnost kod para definira se kao nemogućnost začeća unatoć godinu dana učestalih, nezaštićenih spolnih odnosa. U otprilike 35 posto parova s neplodnošću identificira se muški faktor uz ženski faktor.

Prilikom analize muške plodnosti (spermiogram), između ostalog, u mogućnosti smo napraviti sljedeće pretrage, analize i postupke.

Analiza muške neplodnosti - Spermiogram
Spermiogram je analiza ejakulata kojom se utvrđuje ukupan broj, koncentracija, pokretljivost i izgled (morfologija...
Spermiogram je analiza ejakulata kojom se utvrđuje ukupan broj, koncentracija, pokretljivost i izgled (morfologija) spermija. U dijagnostici muške neplodnosti ovo je osnovni pregled na temelju kojeg se odlučuje o daljnjem liječenju neplodnog para.
Više o spermiogram
Pročitaj više
SCA morfologija
Program je koji omogućuje automatsku morfometrijsku analizu i klasifikaciju sperme prema…
Program je koji omogućuje automatsku morfometrijsku analizu i klasifikaciju sperme prema…
Link do novosti
Halosperm – DNA fragmentacija test
Kako bi se utvrdilo koji su parovi prikladni za AIH, je li modificiran pristup (PICSI…
Kako bi se utvrdilo koji su parovi prikladni za AIH, je li modificiran pristup (PICSI…
Link do novosti
HBA Test
Ovaj test utvrđuje zrelost sperme u uzorku nativnog sjemena (prije …
Ovaj test utvrđuje zrelost sperme u uzorku nativnog sjemena (prije …
Link do novosti

New technologies

Zahvaljujući tehnologiji i educiranom osoblju, u mogućnosti smo liječiti i najkompliciranije slučajeve neplodnosti, a time i povećati broj uspješnih trudnoća nastalih medicinskom oplodnjom.

Prateći nova tehnološka dostignuća, u laboratoriju za medicinski potpomognutu oplodnju koristimo najsuvremenije tehnologije i postupke.

Vitrifikacija
Metoda pohranjivanja jajnih stanica i embrija u kojoj se uzorak uranja direktno u tekući dušik na -196°C, što dovodi...
Metoda pohranjivanja jajnih stanica i embrija u kojoj se uzorak uranja izravno u tekući dušik na -196°C, što dovodi do “glazure” tekućeg dijela stanica, tzv. vitrifikacije. Uvođenjem ove metode krioprezervacije preživljavanje jajnih stanica poraslo je na 90-100%. 
Pročitaj više
IMSI postupak
Od samog početka liječenja muške neplodnosti mikromanipulacijskim metodama jedan od glavnih problema je...
Od samog početka liječenja muške neplodnosti mikromanipulacijskim metodama jedan od glavnih problema je izbor sperme. Pri povećanju od 200 do 400 puta, većina anomalija spermija koje su vidljive na konvencionalnom fiksiraju. Primjena ove metode u klinici dovela je do razvoja modificirane varijante ICSI pod nazivom IMSI (intracytoplasmic morphologically selected sperm injection) kojom prilikom izvođenja ICSI odabiremo morfološki najbolje spermije. 
Pročitaj više
Priprema sjemena pomoću magnetskog odvajanja stanica s ranim znacima oštećenja (MACS)
Fragmentacija DNK jedan je od nevidljivih znakova propadanja spermija. Ne možemo razlikovati takve sperme od drugih dok ne st...
Fragmentacija DNK jedan je od nevidljivih znakova propadanja spermija. Takve spermije ne možemo razlikovati od drugih dok ih ne obojimo na određeni način što nam pomaže da dijagnosticiramo njihov povećani udio, ali nakon toga ne možemo koristiti preostale zdrave stanice u terapiji npr. inseminacijom ili u postupku IVF-a. Ova metoda povećava uspješnost oplodnje i kvalitetu embrija u in vitro oplodnji. 
Pročitaj više
Clean room tehnologija u našem laboratoriju
Opremanjem novog laboratorija pomno je odabran svaki detalj kako bi se povećale šanse za trudnoću. Laboratorija...
Opremanjem novog laboratorija pomno je odabran svaki detalj kako bi se povećale šanse za trudnoću. Laboratorij je smješten u sredini novog prostora, izoliran od svih ostalih prostorija zračnom bravom, zidovi su izrađeni od antibakterijskih ploča koje se koriste u tehnologiji čistih soba, a boje i ljepila koja se koriste u gradnji odabrana su tako da sadrže minimalne količine toksičnih spojeva . Proces uzgoja gameta i embrija potpuno je zaštićen od vanjskih utjecaja. 
Pročitaj više
MicroTESE
Mikrokirurško vađenje sperme testisa (microTESE) je kirurški zahvat koji se koristi za vađenje sperme iz seminifera...
Mikrokirurška ekstrakcija sperme testisa (microTESE) je kirurški zahvat koji se koristi za vađenje sperme iz sjemenih tubula muških testisa. Koristi se za muškarce s neopstruktivnom azoospermijom, što je slučaj kada muškarac ne može proizvesti dovoljno sperme da bi imao uočljivu količinu u svom sjemenu. 
Link do novosti
Pročitaj više
EmbryoGlue
EmbryoGlue je medij koji je vrlo sličan okolišu u maternici u vrijeme implantacije. Postavljanje embrija...
EmbryoGlue je medij koji je vrlo sličan okolišu u maternici u vrijeme implantacije. Postavljanje embrija u EmbryoGlue prije prijenosa daje mu još bolju priliku za implantaciju. 
Link do novosti
Pročitaj više
Laser Saturn 5 active(Laser assisted embryo hatching)
Potpomognuto izlijeganje u pravilu se izvodi trećeg dana razvoja embrija. Naši embriolozi koriste najmodernije ...
Potpomognuto izlijeganje u pravilu se izvodi trećeg dana razvoja embrija. Naši embriolozi koriste najsuvremeniji laser (Laser Saturn 5 active) kako bi stvorili vrlo malu rupu u zoni pellucidi. Potpomognuto izlijeganje može se obaviti i na prethodno zamrznutim i odmrznutim embrijima. 
Pročitaj više
ZyMōt uređaj za višestruko odvajanje spermija
ZyMōt uređaj za višestruko odvajanje spermija priprema pokretne spermije iz sjemena za uporabu u postupcima intrauterine oplodnje ...
ZyMōt uređaj za višestruko odvajanje spermija priprema pokretne spermije iz sjemena za uporabu u postupcima intrauterine oplodnje (IUI) i intracitoplazmatske injekcije spermija (ICSI). ZyMōt uređaji odvajaju spermije na temelju pokretljivosti, bez potrebe za centrifugiranjem 
Pročitaj više
PICSI Procedure
Metoda odabira spermija za postupak mikromanipulacije temelji se na sposobnosti…
Metoda odabira spermija za postupak mikromanipulacije temelji se na sposobnosti…
Naši sretni pacijenti

Izuzetno pozitivno iskustvo. Profesionalni tim kojem vjerujem. Profesionalno i povoljno.

Ivna M.
28 Prosinca 2021

Već 18 godina sam zadovoljan korisnik Poliklinike Cito! Pozdrav dr. Poljaku i sestri Janji!

Vlatka G.
02 Ožu 2022
01
01
Naš tim liječnika
Doc.Dr.sc. Nađa Aračić, dr.med
Specijalist ginekologije i porodništva
Subspecijalist ginekološke endokrinologije i humane reprodukcije
dr.aracic@cito.hr
Petar Poljak, dr.med
Specijalist ginekologije i porodništva
Subspecijalist ginekološke endokrinologije i humane reprodukcije
dr.petar.poljak@cito.hr
Primarius mr.sc. Boris Poljak, dr.med.
Specijalist ginekologije i porodništva
Subspecijalist ginekološke endokrinologije i humane reprodukcije
dr.poljak@cito.hr
Želite pitati naše liječnike? Ostavite nam poruku ili nas nazovite, mi smo tu da Vam pomognemo
scroll to top arrow