Politika privatnosti

Politika privatnosti

Poliklinika Cito (“mi”, “naši” ili “nas”) obvezuje se zaštiti vaše privatnosti. Ova Pravila privatnosti objašnjavaju kako Poliklinika Cito prikuplja, koristi i otkriva vaše osobne podatke.

Ova Pravila privatnosti odnose se na našu web stranicu i njene pridružene poddomene (zajedno, naša “Usluga”) uz našu aplikaciju Poliklinika Cito. Pristupanjem ili korištenjem naše usluge potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i suglasni s našim prikupljanjem, pohranom, upotrebom i otkrivanjem vaših osobnih podataka kako je opisano u ovim Pravilima o privatnosti i našim Uvjetima pružanja usluge.

1. Definicije i ključni pojmovi

Kako bismo što jasnije objasnili stvari u ovim Pravilima o privatnosti, svaki put kada se bilo koji od ovih uvjeta referencira, strogo je definirano kao:

 • Kolačić: mala količina podataka koje generira web stranica i sprema ih vaš web preglednik. Koristi se za identifikaciju vašeg preglednika, pružanje analitike, pamćenje informacija o vama kao što su vaše jezične postavke ili podaci za prijavu.
 • Tvrtka: kada se u ovoj politici spominje “Tvrtka”, “mi”, “nas” ili “naš”, to se odnosi na Polikliniku Cito, Moliških Hrvata 4, 21000 Split koja je odgovorna za vaše podatke prema ovoj Politici privatnosti.
 • Država: gdje se nalazi Poliklinika Cito ili vlasnici/osnivači Poliklinike Cito, u ovom slučaju Hrvatska.
 • Kupac: odnosi se na tvrtku, organizaciju ili osobu koja se prijavljuje za korištenje usluge Poliklinike Cito za upravljanje odnosima s vašim potrošačima ili korisnicima usluga.
 • Uređaj: bilo koji uređaj povezan s internetom kao što je telefon, tablet, računalo ili bilo koji drugi uređaj koji se može koristiti za posjet Poliklinici Cito i korištenje usluga.
 • IP adresa: svakom uređaju spojenom na Internet dodjeljuje se broj poznat kao adresa internetskog protokola (IP). Ovi se brojevi obično dodjeljuju u geografskim blokovima. IP adresa se često može koristiti za identifikaciju lokacije s koje se uređaj povezuje na internet.
 • Osoblje: odnosi se na one pojedince koji su zaposleni u Poliklinici Cito ili imaju ugovor o obavljanju usluge u ime jedne od stranaka.
 • Personal Data: any information that directly, indirectly, or in connection with other information — including a personal identification number — allows for the identification or identifiability of a natural person.
 • Usluga: odnosi se na uslugu koju pruža Poliklinika Cito kako je opisano u relativnim uvjetima (ako je dostupno) i na ovoj platformi.
 • Usluga treće strane: odnosi se na oglašivače, sponzore natjecanja, promotivne i marketinške partnere i druge koji pružaju naš sadržaj ili čiji proizvodi ili usluge mislimo da bi vas mogli zanimati.
 • Web stranica: stranica Poliklinike Cito.” kojoj se može pristupiti putem ovog URL-a: www.cito.hr
 • Vi: osoba ili subjekt koji je registriran u Poliklinici Cito za korištenje Usluga.
2. Koje informacije prikupljamo?

Podatke od vas prikupljamo kada posjetite našu web stranicu, registrirate se na našu stranicu, naručite, pretplatite se na naš newsletter, odgovorite na anketu ili ispunite obrazac.

 • Ime / Korisničko ime
 • Brojevi telefona
 • Email adrese
 • Poštanske adrese
 • Dob
3. Kako koristimo informacije koje prikupljamo?

Bilo koji od podataka koje prikupljamo od vas može se koristiti na jedan od sljedećih načina:

 • Za personalizaciju vašeg iskustva (vaši podaci nam pomažu da bolje odgovorimo na vaše individualne potrebe)
 • Za poboljšanje naše web stranice (stalno nastojimo poboljšati ponudu naše web stranice na temelju informacija i povratnih informacija koje dobivamo od vas)
 • Za poboljšanje korisničke usluge (vaši nam podaci pomažu da učinkovitije odgovorimo na vaše zahtjeve za korisničku službu i potrebe podrške)
 • Za obradu transakcija
 • Za administriranje natjecanja, promocije, ankete ili druge značajke web-mjesta
 • Za slanje periodičnih e-poruka
4. Kada Poliklinika Cito koristi podatke o krajnjim korisnicima trećih strana?

Poliklinika Cito će prikupljati podatke krajnjih korisnika koji su potrebni za pružanje usluga Poliklinike Cito našim korisnicima.

Krajnji korisnici nam mogu dobrovoljno dati informacije koje su učinili dostupnim na web stranicama društvenih medija. Ako nam dostavite bilo koju takvu informaciju, možemo prikupljati javno dostupne informacije s web-mjesta društvenih medija koje ste naveli. Možete kontrolirati koliko vaših podataka web-mjesta društvenih medija objavljuju tako da posjetite ta web-mjesta i promijenite svoje postavke privatnosti.

5. Kada Poliklinika Cito koristi podatke o korisnicima trećih strana?

Neke informacije primamo od trećih strana kada nas kontaktirate. Na primjer, kada nam pošaljete svoju adresu e-pošte kako biste pokazali interes da postanete kupac Poliklinike Cito, primamo informacije od treće strane koja Poliklinici Cito pruža automatizirane usluge otkrivanja prijevara. Također povremeno prikupljamo informacije koje su javno dostupne na web stranicama društvenih medija. Možete kontrolirati koliko vaših podataka web-mjesta društvenih medija objavljuju tako da posjetite ta web-mjesta i promijenite svoje postavke privatnosti.

6. Dijelimo li podatke koje prikupljamo s trećim stranama?

Podatke koje prikupljamo, osobne i neosobne, možemo dijeliti s trećim stranama kao što su oglašivači, sponzori natjecanja, promotivni i marketinški partneri i drugi koji pružaju naš sadržaj ili čiji proizvodi ili usluge mislimo da bi vas mogli zanimati. Također ih možemo podijeliti s našim sadašnjim i budućim povezanim tvrtkama i poslovnim partnerima, a ako smo uključeni u spajanje, prodaju imovine ili drugu poslovnu reorganizaciju, također možemo podijeliti ili prenijeti vaše osobne i neosobne podatke našim nasljednicima. -interes.

Možemo angažirati provjerene pružatelje usluga treće strane za obavljanje funkcija i pružanje usluga za nas, kao što su hosting i održavanje naših poslužitelja i web stranice, pohrana i upravljanje bazom podataka, upravljanje e-poštom, marketing pohrane, obrada kreditnih kartica, korisnička usluga i ispunjavanje narudžbi za proizvode i usluge koje možete kupiti putem web stranice. Vjerojatno ćemo podijeliti vaše osobne podatke, a možda i neke neosobne podatke, s tim trećim stranama kako bismo im omogućili
perform these services for us and for you.

7. Dijelimo li podatke koje prikupljamo s trećim stranama?

Dijelove podataka naše datoteke dnevnika, uključujući IP adrese, možemo dijeliti u analitičke svrhe s trećim stranama kao što su partneri za web analitiku, programeri aplikacija i oglasne mreže. Ako je vaša IP adresa dijeljena, može se koristiti za procjenu opće lokacije i druge tehnologije kao što je brzina veze, jeste li posjetili web stranicu na zajedničkoj lokaciji i vrsta uređaja koji se koristi za posjetu web stranici. Oni mogu prikupljati informacije o našem oglašavanju i onome što vidite na web-mjestu, a zatim pružiti reviziju, istraživanje i izvješćivanje za nas i naše oglašivače. Također možemo otkriti osobne i neosobne podatke o vama državnim ili policijskim službenicima ili privatnim stranama kako mi, prema vlastitom nahođenju, smatramo potrebnim ili primjerenim kako bismo odgovorili na zahtjeve, pravni postupak (uključujući sudske pozive) kako bismo zaštitili naše prava i interese ili one treće strane, sigurnost javnosti ili bilo koje osobe, spriječiti ili zaustaviti bilo koju nezakonitu, neetičnu ili pravno prihvatljivu aktivnost, ili na drugi način postupiti u skladu s primjenjivim sudskim nalozima, zakonima, pravilima i propisima.

8. Gdje i kada se prikupljaju informacije od kupaca i krajnjih korisnika?

Poliklinika Cito prikupljat će osobne podatke koje nam dostavite. Također možemo primati osobne podatke o vama od trećih strana kao što je gore opisano.

9. Kako koristimo vašu adresu e-pošte?

Slanjem svoje e-mail adrese na ovoj web stranici pristajete na primanje e-pošte od nas. Svoje sudjelovanje na bilo kojem od ovih popisa e-pošte možete otkazati u bilo kojem trenutku klikom na vezu za isključivanje ili drugu opciju za odjavu koja je uključena u odgovarajuću e-poštu.
E-poruke šaljemo samo osobama koje su nas ovlastile da ih kontaktiramo, bilo izravno ili putem treće strane. Ne šaljemo neželjenu komercijalnu e-poštu jer mrzimo neželjenu poštu koliko i vi. Slanjem vaše adrese e-pošte također se slažete da nam dopustite da koristimo vašu adresu e-pošte za ciljanje publike na web-mjesta kao što je Facebook, gdje prikazujemo prilagođeno oglašavanje određenim osobama koje su se odlučile za primanje komunikacija od nas. E-mail adrese poslane samo putem stranice za obradu narudžbe koristit će se isključivo u svrhu slanja informacija i ažuriranja koja se odnose na vašu narudžbu. Međutim, ako ste nam dostavili istu e-poštu na neki drugi način, možemo je koristiti u bilo koju od svrha navedenih u ovim Pravilima.
Napomena: Ako se u bilo kojem trenutku želite odjaviti od primanja budućih e-poruka, na dnu svake e-pošte uključujemo detaljne upute za odjavu.

10. Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

We keep your information only so long as we need it to provide Poliklinika Cito to you and fulfill the purposes described in this policy. This is also the case for anyone that we share your information with and who carries out services on our behalf. When we no longer need to use your information and there is no need for us to keep it to comply with our legal or regulatory obligations, we’ll either remove it from our systems or depersonalize it so that we can’t identify you.

11. How Do We Protect Your Information?

Provodimo razne sigurnosne mjere kako bismo očuvali sigurnost vaših osobnih podataka kada naručujete ili unosite, šaljete ili pristupate vašim osobnim podacima. Nudimo korištenje sigurnog poslužitelja. Sve dostavljene osjetljive/kreditne informacije prenose se putem Secure Socket Layer (SSL) tehnologije, a zatim se šifriraju u našu bazu podataka davatelja usluga pristupnika plaćanja kako bi im mogli pristupiti samo oni ovlašteni s posebnim pravima pristupa takvim sustavima i dužni su čuvati podatke povjerljivim. Nakon transakcije, vaši privatni podaci (kreditne kartice, brojevi socijalnog osiguranja, financijski podaci, itd.) nikada se ne čuvaju u arhivi. Međutim, ne možemo jamčiti ili jamčiti apsolutnu sigurnost bilo kojih informacija koje prosljeđujete Poliklinici Cito niti jamčiti da se vašim podacima na usluzi neće pristupiti, otkriti, promijeniti ili uništiti kršenjem bilo kojeg od naših fizičkih, tehničkih ili upravljačke zaštite.

12. Mogu li se moji podaci prenijeti u druge zemlje?

Poliklinika Cito osnovana je u Hrvatskoj. Informacije prikupljene putem naše web stranice, kroz izravnu interakciju s vama ili korištenjem naših usluga pomoći mogu se s vremena na vrijeme prenijeti u naše urede ili osoblje, ili trećim stranama, koje se nalaze diljem svijeta, te se mogu pregledavati i hostirati bilo gdje u svijetu, uključujući zemlje koje možda nemaju opće primjenjive zakone koji reguliraju korištenje i prijenos takvih podataka. U najvećoj mjeri dopuštenoj primjenjivim zakonom, korištenjem bilo čega od gore navedenog, dobrovoljno pristajete na prekogranični prijenos i hosting takvih informacija.

13. Jesu li podaci prikupljeni putem usluge Poliklinike Cito sigurni?

Poduzimamo mjere opreza kako bismo zaštitili sigurnost vaših podataka. Imamo fizičke, elektroničke i upravljačke postupke za zaštitu, sprječavanje neovlaštenog pristupa, održavanje sigurnosti podataka i ispravnu upotrebu vaših podataka. Međutim, ni ljudi ni sigurnosni sustavi nisu sigurni, uključujući sustave za šifriranje. Osim toga, ljudi mogu počiniti namjerne zločine, pogriješiti ili propustiti slijediti politiku. Stoga, iako ulažemo razumne napore da zaštitimo vaše osobne podatke, ne možemo jamčiti njihovu apsolutnu sigurnost. Ako primjenjivi zakon nameće bilo kakvu neospornu obvezu zaštite vaših osobnih podataka, slažete se da će namjerno nedolično ponašanje biti standardi koji se koriste za mjerenje naše usklađenosti s tom obvezom.

14. Mogu li ažurirati ili ispraviti svoje podatke?

Prava koja imate da zatražite ažuriranje ili ispravke podataka koje Poliklinika Cito prikuplja ovise o vašem odnosu s Poliklinikom Cito. Osoblje može ažurirati ili ispraviti svoje podatke kako je detaljno opisano u našim internim pravilima zapošljavanja tvrtke.

Korisnici imaju pravo zahtijevati ograničenje određenih upotreba i otkrivanja osobnih podataka kako slijedi. Možete nas kontaktirati kako bismo (1) ažurirali ili ispravili svoje osobne podatke, (2) promijenili svoje preferencije u vezi s komunikacijom i drugim informacijama koje primate od nas, ili (3) izbrisali osobne podatke koji se čuvaju o vama na našem sustava (podložno sljedećem stavku), otkazivanjem vašeg računa. Takva ažuriranja, ispravci, promjene i brisanja neće imati utjecaja na druge podatke koje čuvamo ili informacije koje smo dali trećim stranama u skladu s ovim Pravilima o privatnosti prije takvog ažuriranja, ispravka, promjene ili brisanja. Kako bismo zaštitili vašu privatnost i sigurnost, možemo poduzeti razumne korake (kao što je zahtjev za jedinstvenom lozinkom) za provjeru vašeg identiteta prije nego što vam odobrimo pristup profilu ili izvršimo ispravke. Odgovorni ste za održavanje tajnosti svoje jedinstvene lozinke i podataka o računu u svakom trenutku.

Trebate biti svjesni da tehnološki nije moguće ukloniti svaki zapis podataka koje ste nam dostavili iz našeg sustava. Potreba za sigurnosnom kopijom naših sustava radi zaštite podataka od nenamjernog gubitka znači da kopija vaših podataka može postojati u neizbrisivom obliku koji će nam biti teško ili nemoguće locirati. Odmah nakon zaprimanja vašeg zahtjeva, svi osobni podaci pohranjeni u bazama podataka koje aktivno koristimo i drugim medijima koji se lako mogu pretraživati bit će ažurirani, ispravljeni, promijenjeni ili izbrisani, prema potrebi, čim i u mjeri u kojoj je to razumno i tehnički izvedivo.

Ako ste krajnji korisnik i želite ažurirati, izbrisati ili primiti bilo koju informaciju koju imamo o vama, to možete učiniti tako da kontaktirate organizaciju čiji ste korisnik.

15. Osoblje

Ako ste radnik Poliklinike Cito ili podnositelj zahtjeva, prikupljamo podatke koje nam dobrovoljno date. Podatke prikupljene koristimo za potrebe ljudskih potencijala kako bismo administrirali beneficije radnicima i pregledavali kandidate.

Možete nas kontaktirati kako bismo (1) ažurirali ili ispravili svoje podatke, (2) promijenili svoje postavke u odnosu na
komunikacije i druge informacije koje primite od nas, ili (3) primite zapis o informacijama koje imamo u vezi s vama. Takva ažuriranja, ispravci, promjene i brisanja neće imati utjecaja na druge podatke koje održavamo ili informacije koje smo dali trećim stranama u skladu s ovim Pravilima o privatnosti prije takvog ažuriranja, ispravka, promjene ili brisanja.

16. Prodaja poslovanja

Zadržavamo pravo prijenosa podataka trećoj strani u slučaju prodaje, spajanja ili drugog prijenosa cjelokupne ili uglavnom cijele imovine Poliklinike Cito ili bilo kojeg njezinog poslovnog društva (kako je definirano ovdje), ili tog dijela Poliklinike Cito ili bilo koje od njegovih korporativnih podružnica na koje se usluga odnosi, ili u slučaju da prekinemo poslovanje ili podnesemo zahtjev ili smo protiv nas podnijeli zahtjev u stečaju, reorganizaciji ili sličnom postupku, pod uvjetom da se treća strana slaže pridržavati se
uvjetima ove Politike privatnosti.

17. Podružnice

Podatke (uključujući osobne podatke) o vama možemo otkriti našim korporativnim podružnicama. Za potrebe ove Politike privatnosti, “Povezano društvo” znači bilo koju osobu ili entitet koji izravno ili neizravno kontrolira, pod kontrolom je Poliklinike Cito ili je pod zajedničkom kontrolom s Poliklinikom Cito, bilo vlasništvom ili na neki drugi način. Sve informacije koje se odnose na vas koje pružamo našim korporativnim podružnicama tretirat će te korporativne podružnice u skladu s uvjetima ove Politike privatnosti.

18. Mjerodavno pravo

Ova Politika privatnosti regulirana je hrvatskim zakonima bez obzira na odredbe o sukobu zakona. Pristajete na isključivu nadležnost sudova u vezi s bilo kojom radnjom ili sporom koji nastane između strana u skladu ili u vezi s ovom Politikom privatnosti, osim za one pojedince koji mogu imati prava podnošenja zahtjeva prema Privacy Shield-u ili švicarsko-američkom okviru.

Zakoni Hrvatske, isključujući pravila o sukobu zakona, reguliraju ovaj Ugovor i vaše korištenje web stranice. Vaše korištenje web stranice također može biti podložno drugim lokalnim, državnim, nacionalnim ili međunarodnim zakonima.

Korištenjem Poliklinike Cito ili nas izravnim kontaktiranjem potvrđujete da prihvaćate ovu Politiku privatnosti. Ako se ne slažete s ovom Politikom privatnosti, ne biste se trebali baviti našim web stranicama ili koristiti naše usluge. Nastavak korištenja web stranice, izravan angažman s nama ili nakon objave izmjena ovih Pravila privatnosti koje ne utječu značajno na korištenje ili otkrivanje vaših osobnih podataka značit će da prihvaćate te promjene.

19. Vaš pristanak

Ažurirali smo našu Politiku privatnosti kako bismo vam pružili potpunu transparentnost o tome što se postavlja kada posjetite našu stranicu i kako se ona koristi. Korištenjem naše web stranice, registracijom računa ili kupnjom, ovime se slažete s našim Pravilima privatnosti i slažete se s njihovim uvjetima.

20. Veze na druge web stranice

Ovi Uvjeti i odredbe odnose se samo na Usluge. Usluge mogu sadržavati poveznice na druge web stranice kojima Poliklinika Cito ne upravlja niti ih kontrolira. Nismo odgovorni za sadržaj, točnost ili mišljenja izražena na takvim web stranicama, a takva web-mjesta ne istražujemo, ne nadziremo ili provjeravamo točnost ili potpunost s naše strane. Imajte na umu da naši Uvjeti i odredbe više nisu na snazi kada koristite vezu za prelazak s Usluga na drugu web stranicu. Vaše pregledavanje i interakcija na bilo kojoj drugoj web stranici, uključujući one koje imaju vezu na našoj platformi, podliježu vlastitim pravilima i pravilima te web stranice. Takve treće strane mogu koristiti vlastite kolačiće ili druge metode za prikupljanje podataka o vama.

21. Kolačići

Poliklinika Cito koristi "kolačiće" za identifikaciju područja naše web stranice koja ste posjetili. Kolačić je mali dio podataka koji vaš web preglednik pohranjuje na vaše računalo ili mobilni uređaj. Koristimo kolačiće za poboljšanje performansi i funkcionalnosti naše web stranice, ali nisu bitni za njihovu upotrebu. Međutim, bez ovih kolačića, određene funkcije poput videozapisa mogu postati nedostupne ili ćete morati unijeti svoje podatke za prijavu svaki put kada posjetite web stranicu jer se ne bismo mogli sjetiti da ste se prethodno prijavili. Većina web preglednika može se postaviti tako da onemogućuje korištenje kolačića. Međutim, ako onemogućite kolačiće, možda nećete moći ispravno ili uopće pristupiti funkcionalnosti na našoj web stranici. Nikada ne stavljamo osobne podatke u kolačiće.

22. Blokiranje i onemogućavanje kolačića i sličnih tehnologija

Gdje god se nalazili, također možete postaviti svoj preglednik da blokira kolačiće i slične tehnologije, ali ova radnja može blokirati naše bitne kolačiće i spriječiti ispravno funkcioniranje naše web stranice te možda nećete moći u potpunosti koristiti sve njegove značajke i usluge. Također biste trebali biti svjesni da također možete izgubiti neke spremljene podatke (npr. spremljene podatke za prijavu, postavke web-mjesta) ako blokirate kolačiće u svom pregledniku. Različiti preglednici omogućuju vam različite kontrole. Onemogućavanje kolačića ili kategorije kolačića ne briše kolačić iz vašeg preglednika, to ćete morati učiniti sami iz vašeg preglednika, trebate posjetiti izbornik pomoći vašeg preglednika za više informacija.

23. Usluge remarketinga

Koristimo usluge remarketinga. Što je remarketing? U digitalnom marketingu, remarketing (ili ponovno ciljanje) je praksa posluživanja oglasa na internetu ljudima koji su već posjetili vašu web stranicu. Omogućuje vašoj tvrtki da izgleda kao da "prati" ljude diljem interneta posluživanjem oglasa na web-lokacijama i platformama koje najčešće koriste.

24. Dječja privatnost

Ne obraćamo se nikome mlađem od 13 godina. svjesno ne prikupljamo osobne podatke od bilo koga mlađeg od 13 godina. Ako ste roditelj ili skrbnik i svjesni ste da nam je vaše dijete dalo osobne podatke, kontaktirajte Nas. Ako postanemo svjesni da smo prikupili osobne podatke od bilo koga mlađeg od 13 godina bez provjere roditeljskog pristanka, poduzimamo korake za uklanjanje tih podataka s naših poslužitelja.

25. Promjene naše politike privatnosti

Možemo promijeniti našu uslugu i pravila, a možda ćemo morati unijeti izmjene u ova Pravila privatnosti tako da točno odražavaju našu uslugu i pravila. Osim ako zakonom nije drugačije propisano, obavijestit ćemo vas (na primjer, putem naše usluge) prije nego što unesemo izmjene u ova Pravila privatnosti i dati vam priliku da ih pregledate prije nego što stupe na snagu. Zatim, ako nastavite koristiti Uslugu, bit ćete obveznici ažuriranih Pravila privatnosti. Ako ne želite pristati na ovu ili bilo koju ažuriranu Politiku privatnosti, možete izbrisati svoj račun.

26. Usluge trećih strana

Možemo prikazati, uključiti ili učiniti dostupnim sadržaj trećih strana (uključujući podatke, informacije, aplikacije i druge usluge proizvoda) ili pružiti poveznice na web stranice ili usluge trećih strana (“Usluge trećih strana”).

Prihvaćate i suglasni ste da Poliklinika Cito neće biti odgovorna za bilo koje Usluge trećih strana, uključujući njihovu točnost, potpunost, pravodobnost, valjanost, usklađenost s autorskim pravima, zakonitost, pristojnost, kvalitetu ili bilo koji drugi aspekt. Poliklinika Cito ne preuzima i neće imati nikakvu odgovornost ili odgovornost prema vama ili bilo kojoj drugoj osobi ili entitetu za bilo koje Usluge treće strane.

Usluge trećih strana i veze do njih pružaju se isključivo kao pogodnost za vas i vi im pristupate i koristite ih u potpunosti na vlastitu odgovornost i podložno uvjetima i odredbama takvih trećih strana.

27. Tehnologije praćenja
 • Google Maps API: Google Maps API robustan je alat koji se može koristiti za izradu prilagođene karte, karte za pretraživanje, funkcije prijave, prikaz sinkronizacije podataka uživo s lokacijom, planiranje ruta ili stvaranje mashup-a samo da spomenemo samo neke.
 • Google Maps API može prikupljati podatke od vas i s vašeg uređaja u sigurnosne svrhe.
 • Google Maps API collects information that is held in accordance with its Privacy Policy

Koristimo kolačiće za poboljšanje performansi i funkcionalnosti naše $platforme, ali nisu bitni za njihovu upotrebu. Međutim, bez ovih kolačića, određene funkcije poput videozapisa mogu postati nedostupne ili ćete morati unijeti svoje podatke za prijavu svaki put kada posjetite $platformu jer se ne bismo mogli sjetiti da ste se prethodno prijavili.

28. Informacije o Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR)

Možda prikupljamo i koristimo podatke od vas ako ste iz Europskog gospodarskog prostora (EEA), a u ovom odjeljku naše politike privatnosti objasnit ćemo kako i zašto se ti podaci prikupljaju i kako te podatke čuvamo pod zaštita od repliciranja ili korištenja na pogrešan način.

29. Što je GDPR?

GDPR je zakon o privatnosti i zaštiti podataka na razini cijele EU-a koji regulira način na koji tvrtke štite podatke stanovnika EU-a i poboljšava kontrolu nad svojim osobnim podacima koje stanovnici EU-a imaju.

GDPR je relevantan za sve globalne tvrtke, a ne samo za tvrtke sa sjedištem u EU-u i stanovnike EU-a. Podaci naših kupaca važni su bez obzira na to gdje se nalaze, zbog čega smo implementirali GDPR kontrole kao naš osnovni standard za sve naše operacije diljem svijeta.

30. Što su osobni podaci?

Bilo koji podatak koji se odnosi na osobu koju je moguće identificirati ili identificirati. GDPR pokriva širok spektar informacija koje se mogu koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim informacijama za identifikaciju osobe. Osobni podaci sežu dalje od imena ili adrese e-pošte osobe. Neki primjeri uključuju financijske informacije, politička mišljenja, genetske podatke, biometrijske podatke, IP adrese, fizičku adresu, seksualnu orijentaciju i etničku pripadnost.

Načela zaštite podataka uključuju zahtjeve kao što su:

 • Prikupljeni osobni podaci moraju se obraditi na pošten, zakonit i transparentan način i trebaju se koristiti samo na način koji bi osoba razumno očekivala.
 • Osobni podaci bi se trebali prikupljati samo u svrhu ispunjavanja određene svrhe i trebali bi se koristiti samo u tu svrhu.
 • Organizacije moraju navesti zašto su im potrebni osobni podaci kada ih prikupljaju.
 • Osobni podaci ne smiju se čuvati duže nego što je potrebno za ispunjavanje svoje svrhe.
 • Osobe obuhvaćene GDPR-om imaju pravo pristupa vlastitim osobnim podacima. Također mogu zatražiti kopiju svojih podataka i ažuriranje, brisanje, ograničenje ili premještanje njihovih podataka u drugu organizaciju.
31. Zašto je važan GDPR?

GDPR dodaje neke nove zahtjeve o tome kako bi tvrtke trebale zaštititi osobne podatke pojedinaca koje prikupljaju i obrađuju. Također podiže ulog za usklađenost povećanjem provedbe i nametanjem većih kazni za kršenje. Osim ovih činjenica, to je jednostavno ispravna stvar. U Poliklinici Cito čvrsto vjerujemo da je privatnost vaših podataka vrlo važna i već imamo čvrstu sigurnost i praksu zaštite privatnosti koja nadilazi zahtjeve ove nove uredbe.

32. Prava pojedinca - pristup podacima, prijenos i brisanje

Predani smo pomoći našim klijentima da ispune zahtjeve GDPR-a o pravima nositelja podataka. Poliklinika Cito obrađuje ili pohranjuje sve osobne podatke kod potpuno provjerenih dobavljača koji su usklađeni s DPA-om. Sve razgovore i osobne podatke pohranjujemo do 6 godina osim ako se vaš račun ne izbriše. U tom slučaju raspolažemo svim podacima u skladu s našim Uvjetima pružanja usluge i Politikom privatnosti, ali ih nećemo čuvati dulje od 60 dana.

Svjesni smo da ako radite s korisnicima iz EU-a, morate im omogućiti mogućnost pristupa, ažuriranja, dohvaćanja i uklanjanja osobnih podataka. Imamo te! Od početka smo postavljeni kao samoposlužni i uvijek smo vam davali pristup vašim podacima i podacima o vašim klijentima. Naš tim za korisničku podršku je tu da odgovori na sva pitanja koja imate o radu s API-jem.

33. Kontaktirajte nas

Ne ustručavajte se kontaktirati nas ako imate bilo kakvih pitanja.
Via Email: poliklinika@cito.hr

Želite pitati naše liječnike? Ostavite nam poruku ili nas nazovite, mi smo tu da Vam pomognemo
scroll to top arrow