Politika kolačića

Politika kolačića
1. Definicije i ključni pojmovi

Kako bismo što jasnije objasnili stvari u ovim Pravilima o kolačićima, svaki put kada se bilo koji od ovih pojmova spominje, strogo su definirani kao:

 • Kolačić: mala količina podataka koje generira web stranica i sprema ih vaš web preglednik. Koristi se za identifikaciju vašeg preglednika, pružanje analitike, pamćenje informacija o vama kao što su vaše jezične postavke ili podaci za prijavu.
 • Tvrtka: kada se u ovoj politici spominje “Tvrtka”, “mi”, “nas” ili “naš”, to se odnosi na Polikliniku Cito, koja je odgovorna za vaše podatke prema ovim Pravilima o kolačićima.
 • Uređaj: bilo koji uređaj povezan s internetom kao što je telefon, tablet, računalo ili bilo koji drugi uređaj koji se može koristiti za posjetu Poliklinici Cito i korištenje usluga.
 • Personal Data: any information that directly, indirectly, or in connection with other information — including a personal identification number — allows for the identification or identifiability of a natural person.
 • Usluga: odnosi se na uslugu koju pruža Poliklinika Cito kako je opisano u relativnim uvjetima (ako je dostupno) i na ovoj platformi.
 • Usluga treće strane: odnosi se na oglašivače, sponzore natjecanja, promotivne i marketinške partnere i druge koji pružaju naš sadržaj ili čiji proizvodi ili usluge mislimo da bi vas mogli zanimati.
 • Web stranica: stranica Poliklinike Cito.” kojoj se može pristupiti putem ovog URL-a: www.cito.hr
 • Vi: osoba ili subjekt koji je registriran u Poliklinici Cito za korištenje Usluga.
2. Uvod

Ova Pravila o kolačićima objašnjavaju kako Poliklinika Cito i njezine podružnice (zajedno "Poliklinika Cito", "mi", "mi" i "naši"), koriste kolačiće i slične tehnologije kako bi vas prepoznali kada posjetite našu web stranicu, uključujući bez ograničenja www. cito.hr i sve povezane URL-ove, mobilne ili lokalizirane verzije i povezane domene/poddomene (“Web-stranice”). Objašnjava što su te tehnologije i zašto ih koristimo, kao i izbore kako ih kontrolirati.

3. Što je kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se pohranjuje na vaše računalo ili drugi uređaj spojen na internet kako bi se identificirao vaš preglednik, pružila analitika, zapamtile informacije o vama kao što su vaše jezične postavke ili podaci za prijavu. Potpuno su sigurni i ne mogu se koristiti za pokretanje programa ili isporuku virusa na vaš uređaj.

4. Zašto koristimo kolačiće?

Koristimo kolačiće prve i/ili treće strane na našoj web stranici u različite svrhe kao što su:

 • Kako bismo olakšali rad i funkcionalnost naše web stranice;
 • Kako bismo poboljšali svoje iskustvo naše web stranice i učinili navigaciju po njima bržom i lakšom;
 • Kako bismo vam omogućili da vam napravimo korisničko iskustvo po mjeri i da razumijemo što vam je korisno ili od interesa;
 • Analizirati kako se naše web mjesto koristi i kako ga najbolje možemo prilagoditi;
 • Identificirati buduće izglede i personalizirati marketinške i prodajne interakcije s njima;
 • Za olakšavanje prilagođavanja online oglašavanja vašim interesima.
5. Koju vrstu kolačića koristi Poliklinika Cito?

Kolačići mogu biti kolačići sesije ili trajni kolačići. Kolačić sesije automatski istječe kada zatvorite svoj preglednik. Trajni kolačić ostat će sve dok ne istekne ili dok ne izbrišete svoje kolačiće. Datumi isteka su postavljeni u samim kolačićima; neki mogu isteći nakon nekoliko minuta dok drugi mogu isteći nakon više godina. Kolačići koje postavlja web-mjesto koje posjećujete nazivaju se "kolačićima prve strane".

Strogo potrebni kolačići nužni su za funkcioniranje naše web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Oni su neophodni kako bi vam omogućili navigaciju po web stranici i korištenje njezinih značajki. Ako uklonite ili onemogućite ove kolačiće, ne možemo jamčiti da ćete moći koristiti našu web stranicu.

Na našoj web stranici koristimo sljedeće vrste kolačića:

6. Esencijalni kolačići

Koristimo bitne kolačiće kako bi naše web mjesto funkcioniralo. Ovi kolačići su striktno potrebni za omogućavanje osnovne funkcionalnosti kao što su sigurnost, upravljanje mrežom, vaše postavke kolačića i pristupačnost. Bez njih ne biste mogli koristiti osnovne usluge. Možete ih onemogućiti promjenom postavki preglednika, ali to može utjecati na funkcioniranje web-mjesta.

7. Kolačići za performanse i funkcionalnost

Ovi kolačići se koriste za poboljšanje performansi i funkcionalnosti naše web stranice, ali nisu bitni za njihovu upotrebu. Međutim, bez ovih kolačića, određene funkcije poput videozapisa mogu postati nedostupne ili ćete morati unijeti svoje podatke za prijavu svaki put kada posjetite web stranicu jer se ne bismo mogli sjetiti da ste se prethodno prijavili.

8. Kako možete upravljati kolačićima?

Većina preglednika omogućuje vam da kontrolirate kolačiće putem njihovih postavki "postavki". Međutim, ako ograničite mogućnost web stranica da postavljaju kolačiće, možete pogoršati svoje cjelokupno korisničko iskustvo jer vam više neće biti personalizirano. Također vas može spriječiti u spremanju prilagođenih postavki kao što su podaci za prijavu. Proizvođači preglednika pružaju stranice pomoći koje se odnose na upravljanje kolačićima u svojim proizvodima.

Proizvođači preglednika pružaju stranice pomoći koje se odnose na upravljanje kolačićima u svojim proizvodima. Molimo pogledajte u nastavku za više
informacija.

 • Google Chrome
 • Internet Explorer
 • Mozilla Firefox
 • Safari (Desktop)
 • Safari (Mobile)
 • Android Browser
 • Opera
 • Opera Mobile
9. Blokiranje i onemogućavanje kolačića i sličnih tehnologija

Gdje god se nalazili, također možete postaviti svoj preglednik da blokira kolačiće i slične tehnologije, ali ova radnja može blokirati naše bitne kolačiće i spriječiti ispravno funkcioniranje naše web stranice te možda nećete moći u potpunosti koristiti sve njegove značajke i usluge. Također biste trebali biti svjesni da također možete izgubiti neke spremljene podatke (npr. spremljene podatke za prijavu, postavke web-mjesta) ako blokirate kolačiće u svom pregledniku. Različiti preglednici omogućuju vam različite kontrole. Onemogućavanje kolačića ili kategorije kolačića ne briše kolačić iz vašeg preglednika, to ćete morati učiniti sami iz vašeg preglednika, trebate posjetiti izbornik pomoći vašeg preglednika za više informacija.

10. Promjene naše politike o kolačićima

Možemo promijeniti našu uslugu i pravila, a možda ćemo morati unijeti izmjene u ova Pravila o kolačićima tako da točno odražavaju našu uslugu i pravila. Osim ako zakonom nije drugačije propisano, obavijestit ćemo vas (na primjer, putem naše usluge) prije nego što unesemo izmjene u ova Pravila o kolačićima i dati vam priliku da ih pregledate prije nego što stupe na snagu. Zatim, ako nastavite koristiti Uslugu, bit ćete obveznici ažuriranih Pravila o kolačićima. Ako se ne želite složiti s ovim ili bilo kojim ažuriranim Pravilima o kolačićima, možete izbrisati svoj račun.

11. Vaš pristanak

Korištenjem naše web stranice, registracijom računa ili kupnjom, ovime pristajete na našu Politiku o kolačićima i slažete se s njezinim uvjetima.

12. Kontaktirajte nas

Ne ustručavajte se kontaktirati nas ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s našom Politikom o kolačićima.
Via Email: poliklinika@cito.hr

Želite pitati naše liječnike? Ostavite nam poruku ili nas nazovite, mi smo tu da Vam pomognemo
scroll to top arrow