Kirurgija Pilonidalni sinus

Pilonidalni sinus

Pilonidalni sinus

Pilonidalni sinus je malena rupica ili kanal na koži koji se javlja na vrhu stražnjice koji nastaje jer se dlačice uvijaju i u rast u kožu, uglavnom pogađa muškarce te je češći kod osoba koje puno sjede. Urastanjem dlačica može se razviti upala i infekcija koja ponekad zahtijeva kiruršku intervenciju.

Opis zahvata

U slučaju javljanja pilonidalnog apscesa ponekad može prsnuti sam od sebe ili se uspješno liječiti antibioticima, međutim operacija je često jedini način s kojim možemo riješiti uzrok apscesa. Postoji više oblika kirurškog liječenja ovisno o veličini sinusa te simptomima koje pacijent navodi te da li je bilo prethodnih operacija pilonidalnog sinusa. Sam zahvat se izvodi u općoj anesteziji te svega traje 20-30 min.

Priprema za zahvat

Prije operativnog zahvata konzultirat ćete se s jednim od naših kirurga. Tijekom pregleda doktor će Vam objasniti sam postupak i moguće komplikacije te optimalnu metodu operacije ovisno o Vašoj problematici. Također će te biti upoznati kako se ponašati nakon postupka te kako se za sam pripremiti.

Oporavak

Pacijent se nakon zahvata opušta u jednom od naših apartmana te se isti dan otpušta na kućnu njegu. Potpuni oporavak od operacije se očekuje unutar 2 tjedna. Nakon operacije uobičajena je nelagoda i bolnost u području rane. U slučaju bolova mogu se uzeti lijekovi za smanjenje boli.
Naš tim liječnika
Krešimir Bagatin, dr.med.
Specijalist plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije
dr.bagatin@cito.hr
Ivo Tripković, dr.med.
Specijalist plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije
dr.tripkovic@cito.hr
Želite pitati naše liječnike? Ostavite nam poruku ili nas nazovite, mi smo tu da Vam pomognemo
Pošalji poruku

Pošalji poruku

"*" označava obavezna polja

Skriven
*
scroll to top arrow