Novosti Detalji Novosti
Detalji Novosti
Detalji Novosti

8m

read

Geri Time-Lapse Inkubator: Revolucija u IVF-u od sada dostupna u Poliklinici Cito

In vitro fertilizacija (IVF) je proces koji donosi nadu mnogim parovima koji se suočavaju s neplodnosti. Unatoč svojoj učinkovitosti, tradicionalni IVF postupci su složeni i podložni brojnim izazovima. Međutim, razvoj time-lapse inkubatora predstavlja značajan napredak, pružajući nove mogućnosti za praćenje i poboljšanje uspješnosti IVF postupaka.

Što je Geri Time-Lapse Inkubator?

Geri Time-lapse inkubator je sofisticirani uređaj koji omogućava kontinuirano praćenje razvoja embrija tijekom IVF procesa. Ovaj inkubator koristi ugrađene kamere koje snimaju slike embrija u redovitim intervalima. Rezultat je niz slika koje se mogu reproducirati kao video, omogućavajući detaljan uvid u razvoj embrija od trenutka oplodnje do trenutka prijenosa u maternicu.

 

Personalizirani pristup u razvoju embrija

Geri zdjelica za razvoj embrija posjeduje 16 mjesta za praćenje pojedinačnih embrija od istog pacijenta. Embriji na ovaj način dijele grupnu kulturu što dovodi do poboljšanog razvoja embrija.

 

 

 

Individualne komore su prilagođene pacijentu od početka razvoja embrija pa sve do samog embrio transfera, osiguravajući optimalne uvjete za rast i razvoj embrija.

 

Prednosti Time-Lapse Inkubatora

1. Kontinuirano praćenje bez ometanja: Time-lapse inkubatori omogućavaju praćenje razvoja embrija bez potrebe za njihovim vađenjem iz inkubatora. U tradicionalnim metodama, embriolozi moraju često vaditi embrije iz inkubatora radi promatranja pod mikroskopom, što može uzrokovati promjene u temperaturi i okruženju koje mogu negativno utjecati na embrije. Time-lapse tehnologija eliminira ovu potrebu, pružajući stabilnije uvjete za razvoj embrija.

 

 

2. Detaljna Analiza Razvoja Embrija: Zahvaljujući neprekidnom praćenju, embriolozi mogu analizirati ključne faze razvoja embrija s velikom preciznošću. Ova tehnologija omogućava identificiranje optimalnih embrija za prijenos, što povećava šanse za uspješnu implantaciju i trudnoću. Mogu se uočiti suptilne promjene i obrasci u razvoju koji bi inače mogli ostati neprimijećeni.

 

 

3. Povećana učinkovitost i uspješnost: Time-lapse inkubatori poboljšavaju učinkovitost IVF postupaka. Pružanjem dubljeg uvida u razvoj embrija, embriolozi mogu donijeti informiranije odluke o tome koji embriji imaju najveći potencijal za ostvarivanje trudnoće. Studije su pokazale da uporaba time-lapse tehnologije može povećati stopu trudnoće i smanjiti stopu spontanih pobačaja.

 

4. Automatizacija i Standardizacija: Ova tehnologija omogućava automatizaciju i standardizaciju procesa praćenja embrija, smanjujući mogućnost ljudske pogreške. Softver koji se koristi zajedno s time-lapse inkubatorima može analizirati slike i prepoznati obrasce koji ukazuju na kvalitetu embrija, pružajući objektivne podatke za donošenje odluka.

 

 

5. Poboljšano iskustvo pacijenata: Parovi koji prolaze kroz IVF postupke često su pod velikim stresom. Time-lapse tehnologija omogućava transparentniji i informiraniji pristup, gdje parovi mogu vidjeti razvoj svojih embrija u stvarnom vremenu. Ova vizualizacija može biti izvor emocionalne podrške i razumijevanja procesa kroz koji prolaze.

 

 

Stvaranje Optimalnih Uvjeta za Razvoj Embrija

Temperatura
Dvostruki grijaći elementi u svakoj komori osiguravaju stabilnost temperature. Navedeni grijači omogućavaju brzi oporavak zadane temperaturne vrijednosti unutar 60 sekundi nakon zatvaranja poklopca što omogućava optimalne uvjete za rast embrija. Napredna tehnologija koja sadrži 4 temperaturna senzora precizno otkrivaju minimalne promjene u temperaturi te osiguravaju neometan razvoj embrija.

Šest odvojenih komora
Svaka komora je neovisno kontrolirana te dizajnirana za praćenje razvoja embrija jednog pacijenta.

Neometan razvoj embrija
„State of the Art“ sustav za kontinuirano praćenje embrija uz individualni mikroskop s kamerom visoke razlučivosti.

Svjetlo
Izvor svjetla u kamerama prilagođen za pregled embrija u ranom razvoju koja je ujedno i najosjetljivijih faza razvoja embrija.

Plin
Za optimalan razvoj embrija potrebna je određena koncentracija plinova. U Geri time lapse inkubatorima svaka komora ima senzor visoke osjetljivosti koji konzistentno održava razinu plina u optimalnim uvjetima.

Vlažnost
Za pravilan rast embrija potrebna je određena razina vlažnosti u inkubatorima. Geri inkubator posjeduje senzor u svakoj komori koji kontinuirano prate razinu vlažnosti koja se dodatno može provjeriti na ekranu samog inkubatora.

Zaključak
Time-lapse inkubator predstavlja značajan napredak u području IVF-a, pružajući nove mogućnosti za praćenje i poboljšanje uspješnosti tretmana. Ova tehnologija ne samo da poboljšava uvjete za razvoj embrija, već i omogućava detaljniju analizu i objektivnije donošenje odluka. Kao rezultat, parovi koji koriste time-lapse tehnologiju imaju veće šanse za uspješan ishod i ostvarenje svog sna o roditeljstvu. Kako se tehnologija nastavlja razvijati, možemo očekivati još veće poboljšanje učinkovitosti i iskustva IVF postupaka.

 

 

Ako razmišljate o IVF-u ili želite saznati više o tome kako time-lapse inkubatori mogu poboljšati vaš put do roditeljstva, kontaktirajte naš tim stručnjaka danas. Tu smo da vas podržimo na svakom koraku.

Želite pitati naše liječnike? Ostavite nam poruku ili nas nazovite, mi smo tu da Vam pomognemo
scroll to top arrow