o poliklinici
[ povijest ]
Poliklinika CiTO utemeljena je 16.06.2002. godine u Splitu, pod ravnanjem primarijusa mr.sc. Borisa Poljaka, dr.med., te je odmah zamišljena kao moderan dijagnostičko-terapijski centar.

Već tada je poliklinika raspolagala sa najsuvremenijom opremom kao što su 2D crno bijeli te Color Power Doppler ultrazvučnim aparatima, kardiotokografom, uređajem za krioterapiju, amnioskopom, itd.

Od osnutka, Poliklinika posjeduje vlastitu računalnu mrežu sa pristupom internetu, a zahvaljujući intranet mreži i web stranicama, poliklinika CiTO je bila jedna od prvih medicinskih ustanova u Republici Hrvatskoj koja je već 2002. omogućavala on-line rezervaciju pregleda.


Prateći konstantno napredak medicine i medicinske tehnologije, 2004. nabavljamo među prvima u regiji i najnapredniji 3D/4D Color Power Doppler ultrazvučni uređaj Voluson 730 4D Live. Taj uređaj je po prvi put trudnicama približio nerazumljive 2D ultrazvučne snimke, dajući im treću dimenziju za što vjerniji prikaz.

Nakon 4 godine postojanja, 2006. Poliklinika se širi na dodatnih 100m2 prostora, a u kojem smo otvorili još jednu polivalentnu ginekološku ordinaciju pod ravnanjem Nađe Aračić. dr.med., te laboratorij za medicinski pomognutu oplodnju (IVF) pod ravnanjem renomiranog embriologa dr.sc. Pavla Romca. Laboratorij bilježi izvanredne rezultate, pa je tako do danas rođeno preko 1,500 djece iz našeg programa medicinski pomognute oplodnje.

U rujnu 2014. godine preuzimamo Specijalnu bolnicu Salus ST, čime smo naš prostor proširili za dodanih 500m2, te smo otvorili klinike za urologiju, kirurgiju i anesteziologiju, te dnevnu bolnicu sa 4 apartmana. Osim toga, u svibnju 2015. godine opremili smo novi, još moderniji i opremljeniji laboratorij za medicinski pomognutu oplodnju.


Okupljajući najrenomiranije stručnjake koji rade vrhunski opremljenim prostorima, potencijale naše Poliklinike su prepoznali brojni pacijenti iz zemlje i inozemstva, a koji su nam ukazali svoje povjerenje. Danas je Poliklinika CiTO jedna od najvećih ustanova takve vrste u južnoj Hrvatskoj, sa daljnjom tendencijom širenja i modernizacije.

Trajna želja osoblja Poliklinike je edukacija pacijentica, osobnim kontaktom ili putem naših web stranica.
PACIJENTI O NAŠOJ POLIKLINICI
"Izvrstan doktor i MPO stručnjak i još bolji čovjek. Moja topla preporuka, zaista se osjećate kao doma u poliklinici, a doktor daje iznimnu pažnju vašem slučaju, ne brza s postupcima i nepotrebnom kemijom nego se daje u temeljite analize ne bi li pronašli uzrok problema. Uvijek dostupan na mobitelu, mailu. Ukoliko Vam upadne nedjelja ili blagdan za neki postupak svi se ponašaju kao da je radni dan. Sve pohvale doktoru Poljaku i cijelom osoblju poliklinike Cito jer zahvaljujući njima, ostvareni su naši snovi."

Anonimno, 01.prosinac 2016.

Adresa poliklinike
Poliklinika CITO
Moliških Hrvata 4
HR21000 Split, HRVATSKA
Kontakt telefoni
+385 (0)21 45.78.00
+385 (0)21 45.55.15
+385 (0)21 46.13.75
Radno vrijeme
pon. - pet. 08:00 - 20:00