za pacijente
[ aktualne teme ]
LASER SATURN 5 ACTIVE™
(laser za primjenu u humanoj reprodukciji )
objavljeno: 18.04.2018.

U želji da našim pacijenticama omogućimo najmodernije metode liječenja neplodnosti i što veću uspješnost postupaka medicinske oplodnje, pustili smo u rad najmoderniji laser za primjenu u humanoj reprodukciji, Laser Saturn 5 Active™.

Za početak će se koristiti za laserski „assisted hatching“, potpomognuto izlijeganje embrija, a u skoroj budućnosti za biopsiju embrija u svrhu preimplantacijske dijagnostike embrija (PGS,PGD).

Laserski "Assisted Hatching", potpomognuto izlijeganje embrija
Kod nekih pacijenata, čak i kada se normalno razvijeni embrij prenesu u maternicu, ne dolazi do trudnoće. U takvim slučajevima u sljedećem ciklusu liječenja može se primijeniti assisted hatching, takozvano "potpomognuto izlijeganje embrija".

Ovaj postupak, koji se obavlja u laboratoriju neposredno prije prenošenja embrija u maternicu (embrio transfer), pomaže embrijima da izađu iz embrionalne ovojnice poznate kao zona pellucida. In vitro kultura može dovesti do zadebljanja i otvrdnuća zone pelucide, i posljedično, prouzročiti poteškoće s izlijeganjem embrija u fazi blastociste, te nemogućnošću implantacije (ugnježđenja) embrija u maternicu.

Da bi u takvim slučajevima došlo do izlijeganja embrija potrebno je napraviti dovoljno veliki otvor na zoni pelucidi da blastocista kroz njega može proći neoštećena, ali ne preveliki, da do izlijeganja ne bi došlo prije vremena. Otvor na zoni pellucidi može se napraviti mehaničkim rezanjem, enzimima koji djeluju na zonu pelucidu ili laserom.
PROMO
U našem centru koristimo lasersku tehniku jer omogućuje precizno određivanje veličine otvora na zoni pelucidi i najmanje je rizična za embrije.

Sve detalje o navedenom postupku možete saznati u razgovoru sa našim liječnicima i biolozima.